Feest!! 10 maart 2012 De Galgenbergmarathon

en mijn 25ste marathon. Afgelopen winter bij een rustige loop door de duinen en over strand met Ruud vertelde hij over zijn 25ste marathon en na wat rekenen kwam ik erachter dat ik ook al zover was. 28 januari 2007 was mijn eerste marathon in Apeldoorn. De Galgenberg leek me een leuke 25ste.

Zaterdagmorgen vroeg Ruud opgehaald en samen naar Rhenen, mijn tomtom had voor een toeristische route gekozen en zo al door alle plaatsjes gekomen waar we later lopend door heen gingen. Ruim voor het restaurant de Rotisserie gaf Truus aan dat we er waren, maar geen restaurant te zien. Gelukkig was deze toch snel gevonden aan de rechterkant terwijl de routebeschrijving toch echt links aan gaf. Deze marathon is geen wedstrijd maar meer een groepsloop en zo werd de groep dus in vieren gedeeld. En aangezien ik deze nog nooit gelopen had en meer wegloper was had ik mijn eindtijd ruim ingeschat en zo kwam ik in groep 4 terecht de ‘langzaamste’ groep en Ruud in groep 1 de ‘snelste’ dus we zouden elkaar onderweg weer zien. Na de koffie, uitleg, de stroopwafel en groepsfoto’s, gingen we van start. De miezer was opgehouden en het was heerlijk weer om te lopen. Na een ererondje over het parkeerterrein, liepen we al snel het bos in.

Raakte gezellig aan de klets met Judith en dat maakt zo’n marathon wel gezellig, waar we wel even aan moest wennen was het op elkaar wachten en ook bij het drinken werd er ruim de tijd genomen. Al snel kwam de eerste verzorgingspost in zicht, bij kasteel Amerongen, onder het genot van een lekker bakkie thee nog wat uitleg over gekregen. De verzorging was super, lekkere stukjes ontbijtkoek, diverse soorten drinken, drop en bij de laatste posten zelfs chips en tucjes. Heerlijk allemaal. Weer een klein stukje harde ‘verbindings’ weg en weer het bos in. Bij een stuk heide werden we ingehaald door groep 1 en zag ik Ruud lopen. Dus even gevraagd hoe het ging, maar het tempo lag hoog en hij had besloten met mij (en groep 4) verder te gaan terwijl ik net had bedacht om met hem (en groep 1) mee te gaan. Twijfelde nu wel even maar dacht probeer het gewoon en anders wacht ik bij de volgende drankpost wel op een andere groep. Groep 1 wist even niet welke kant ze op moesten en zo kon ik aansluiten. Het ging heuvelop meteen lekker snel en was al snel gespot als ‘overloper’ en was welkom. Ook in deze groep werd gezellig gekletst.

De route werd erg mooi en zag toch wel wat bekende stukken met de route die ik een keer daar heb gelopen over de Utrechtse Heuvelrug.  In deze groep liepen ook nog twee ‘oude’ bekende, Bart en Gerwin. Met hun heb ik in 2008 de Midwintermarathon gelopen en het was een gezellig weer zien. Al kletsend gingen de km’s makkelijk voorbij en zo kom je weer op nieuwe plannen om te lopen. Al kletsend/lopend hebben we een paar aardige ‘bergen’ beklommen en jammer van het weer (bij post drie op 21 km was het gaan regenen) bij die post zag ik ook Ingrid in het busje zitten en zij zou zich aansluiten bij groep 4 (ze had er al wat km’s opzitten). Door het grijze weer hadden we dus ook geen mooie vergezichten maar de omgeving bleef mooi om te lopen.

 Bij Rhenen aangekomen nog een stukje door de uiterwaarden gelopen en toen via een trap -met wel 260 treden-  de Grebbenberg op. Sommigen waren nog zo fit dat ze deze al hardlopend hebben genomen maar heb het rustig aan gedaan. Boven groep weer verzameld en langs Ouwehands Dierenpark weer het bos in. Nog wat drinken en op naar de laatste 5km, we kregen nog een pittig stuk naar beneden maar toen kwam toch het restaurant in zicht.

Schoentjes buiten gelaten en binnen even wat droogs aangetrokken om vervolgens gezellig een kopje soep te doen, wat wel smaakte. Daar lekker bij de openhaard gewacht op Ruud, die er ook al snel was. Even gezellig gekletst met de andere lopers maar toen toch weer op huis aan. Het was een gezellige, mooie, voor herhaling vatbaar en goed georganiseerde marathon. En Ruud, op naar onze 26ste!!

Oja en de tijd. . . .  .die was niet heel belangrijk. Heb mijn Garmin op 4.29 uitgezet, maar dit was incl. alle stops.

Advertenties
17 reacties
 1. ingrid zei:

  he clau… laat dat nu helemaal aan mij voorbij gegaan te zijn! GEFELICITEERD en op naar de 26ste en mooie trails… lekker genieten. enne ik weet nog meer trappetjes in Wageningen 🙂 gauw wat afspreken. Gezellig!

 2. Ina Veenstra zei:

  Zo te lezen heb je een gezellige 25e marathon gelopen! Gefeliciteerd! Op naar de volgende 25!

 3. Lijkt me niet wat voor mij. Loop liever aan 1 stuik door. Wel mooie omgeving. En ja, je kent me ook wel, vlakke asfaltloper. 😉

 4. Harry zei:

  Proficiat met je 25e marathon. Een prachtige omgeving om te lopen, best leuk om een keer mee te lopen.

 5. 25 stuks in 5jaar is wel (nogmaals) ´n felicitatie waard tog en dat dan op ´n trail als de Galgenberg net blogje groet cock

 6. Gefeliciteerd met je 25e marathon. Je hebt een mooie uitgekozen als de 25e.

 7. ines zei:

  gaaaaaaaaaaaaaf en schat jezelf gewoon iets hoger in!!!:-) dat maak je meer dan waar…

 8. Rich@rd zei:

  Hey Beerin,
  Een marathon in de bossen, Je zal je er best thuis voelen ;-). Gefeliciteerd met Jou 25ste marathon en met deze snelheid haal je de 50 marathons ook met gemak.
  Liefs
  Het Leeuwtje

 9. ruud zei:

  Tsjonge wat liep je weer makkelijk, als je zo maar met groep-1 mee kon (beetje jaloers…)
  En sorry hoor, dat je na afloop toch wel lang op me moest wachten; er viel nogal wat te harken in die bossen, 42km lang…..
  Maar wat een mooie loop he, zag je reactie op de site “tot volgend jaar”, dus dan doen we maar weer, toch.
  Gefeliciteerd nogmaals, 25e marathon!
  groet, Ruud

 10. John zei:

  Een mooie manier om je 25ste te lopen. Vorig jaar heb ik de AKRM gelopen, vergelijkbaar qua entourage zo te lezen.

 11. Dat is een bijzondere manier om je 25e marathon te lopen… van harte met deze mijlpaal

 12. sepp zei:

  ja je heeft hem wel weer gelopen.de grebenberg bekkende route voor mij met bergrace by nygth. echt een leuk lopje, zeker als je in het donker op het veldwegentje een dronke man tegen komt met te fiets. go wat een scheldpartij was er toen.

 13. Mo zei:

  Gefeliciteerd met je 25 ste marathon. Het was ook meteen een hele mooie,
  Als je de 50 ste loopt geef dan maar een seintje,dan loop ik met je mee als pacer….!

  Groet Mo

 14. Het verhaal heb ik zondag al van je gehoord maar wilde je hier ook nog even feliciteren met je 25e marathon! Heel goed, op naar nr. 50 ! 😉

 15. Thierry zei:

  Nogmaals gefeliciteerd met je 25 ste!
  wat moet dit een mooie marathon zijn geweest als ik het zo lees en de fotos zo zie! Leuk.

  Op naar de volgende.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: