Oranje Flower Power Painter Marathon 15-9-2012

Een paar maanden geleden al een oproepje gedaan of er iemand zin had om mee te lopen met de estafette marathon van Roelofarendsveen. Was al een paar jaar wezen supporteren maar dit jaar wilde ik wel eens mee doen. Elk jaar bedenken ze een ander thema, zo is er keer een stuk strand aangelegd en een ander jaar moesten de lopers door een vrieshuis. Elk jaar zijn het wel steeds korte rondjes door een bepaalde wijk.  Dit jaar was het de hippie en van Gogh tijd en moesten er 18 rondjes van 2,3 km gelopen worden. Kreeg al snel 3 dames zover om een team, The Flower Girls, te vormen. Marjelle had lila shirtjes bedrukt met onze naam en bloemen. Bij deze marathon is het de bedoeling dat er verkleed wordt gelopen. En ook is er een prijs voor het leukst verklede team.

Zaterdagochtend de dames in mijn auto geladen en op weg naar ’t Veen. Daar aangekomen was het al vrolijk versierd en stonden er al veel partytenten langs het parcours. Ons aangemeld en foto laten maken voor de website.

Dulce, Arjenne, ik en op de voorgrond Marjelle

Daarna een mooi plekje gezocht langs het parcours om makkelijk te kunnen wisselen, onze stoeltjes uitgeklapt en nog even wat gedronken en gegeten. Ondertussen kwam er een volkswagen/campertje aan rijden met een hele lading hippies, waaronder ook Peter Akerboom dus even samen op de foto.

Ook Rinus kwam erbij met zijn camera en heeft nog een leuk filmpje gemaakt. Na het ‘hardhandig’ verwijderen van de hippies en het busje kon de marathon eindelijk van start. Marjelle ging als eerste van start en het was een aardige drukte met 43 marathonlopers, waaronder Rik, Rinus, Jannet, Peter en nog meer. En de 103 estafette teams, ook mijn schoonzus liep mee en de Spartaan had vier teams, met Frank, Gert Jan en Richard. Dus een hoop bekenden. Het eerste rondje was soms even file lopen maar daarna verdeelde het lopersveld zich en was het lekker lopen. Het was een klein rondje, met veel publiek onderweg, maar wel meer dan 30 bochten en vaak stoepje op stoepje af. Voor mij leek het een beetje op de RoParun wat betreft het inhalen van teams. En samen met Arjenne hadden we de achtervolging ingezet op de ‘schilders’ ezels. En zo liepen we de rondjes, als tweede was Dulce aan de buurt, Arjenne daarna en ik als laatste. Liep halverwege nog twee rondjes achter elkaar zodat we aan het eind goed uitkomen (lees, nog twee rondjes voor mij). Wij waren nog maar net over de helft of Rik was al gefinisht;-), ondertussen kwamen er steeds meer kleppertjes op het parcours (het laatste rondje moest met het hele team gelopen worden met een kleppertje in je hand zodat het publiek kon zien dat dat het laatste rondje was. En de lopers bedankten hiermee ook alle toeschouwers). Zo liepen wij ook in 3.38, vlak achter Rinus, over de finish.

Bij inlevering van onze sjerp en na het maken van de team foto kregen we een heerlijke warme pizza en konden we drinken halen. Dus met een blaadje cola en rosé weer terug naar ons plekje, om al genietend van de lekkere pizza naar de laatste lopers te kijken en na kletsen over deze leuke dag. Als toetje hadden we nog heerlijk fruit van Dulce en zo rolden we weer naar huis waar we afspraken dit volgend jaar weer te doen. Alle foto’s staan in mijn album. 

 

 

Advertentie
11 reacties
 1. Julie zei:

  Hoi! Net je blog ontdekt via andere loopblogs. Wat een leuk verslagje van een wel heel originele marathon. Leuk, die bedrukte shirtjes en knappe tijd hebben jullie gelopen. Zou zelf ook wel meer voelen voor het hippieverhaal dan de ijshut 😉 Ik kom hier zeker af en toe eens piepen. Keep running!

 2. Harry zei:

  Jullie staan er gekleurd op. Dit is heel iets anders dan de Slachtemarathon, maar wel leuk om een keer mee te maken en natuurlijk zelf te lopen. Zo te zien hadden jullie er mooi weer bij en ook nog een mooie tijd gelopen.

 3. Mo zei:

  Jullie zagen er prachtig uit.Liep het wel lekker met al die verkleedspullen?
  Groet Mo

 4. Gezellige boel daar. Mooi gelopen, best nog snel als groep. Zie je snel!

 5. leuk verhaal weer, en t was ook wel weer een feestje, benieuwd wat het thema volgend jaar gaat worden !

  • Claudia zei:

   Je (jullie) zagen er ook wel geweldig uit. Hebben ons rot gelachen om die bloemtjes BH’s. Volgend jaar weer.

 6. ruud zei:

  geschreven zoals het ook was, de gezelligheid en vrolijkheid druipt er vanaf, en gelukkig zat het weer ook mee
  jammer dat het er voor mij dit jaar niet in zat

 7. Rinus zei:

  Echt een leuke marathon om mee te maken en erg fijn om je weer eens te zien en te spreken.
  Leuke fotos…

 8. John zei:

  Wat een fleurig geheel zeg. Als estafette erg leuk zo te lezen, en jullie hadden er ook nog prachtig weer bij.
  En ook nog een hele nette tijd gelopen.
  Tot volgende week?

 9. Rich@rd zei:

  Hoi Beerin of eigenlijk dit keer Bloemenmeisje,
  wat een leuke kleurrijk georganiseerde marathon zeg. Jullie hebben er duidelijk van genoten want het verhaal liegt er niet om. Op naar editie 2013 maar eerst succes next Saterday.
  Liefs,
  Leeuwtje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: