Een echte NatuurMarathon ’t is voor Niks in Geldrop

Ruud, Petra, Hans en ik voor de start-foto van Gerard

Wat een geweldige marathon, zondag 25 november was de eerste keer dat ik hier aan de start stond (en zeker niet de laatste keer). Arnold had een MTB in Helmond gevonden dus om kwart voor zeven zaten we al in de auto. We waren mooi op tijd bij de wielerbaan en daar fiets van auto, aankleden,  bidons op z’n fiets (maar handje geholpen want wilde richting Geldrop), eten mee voor heel end fietsen, handschoentjes aan, even controle van extra autosleutel (niet heel onbelangrijk), laatste kus en eindelijk kon ik gaan rijden. Hoe werkt navigatie ook alweer, gelukkig al wel ingesteld en tien voor halt tien zou ik er zijn. Ok dat moet lukken. Gelukkig nog rustig op de weg en ook een parkeerplekje was snel gevonden. Nog even het adres door sturen (anders kan hij wel heel lang zoeken). Eerst bij de Dreef naar binnen daar zag ik al snel John, even hallo gezegd en in de rij voor startnummer gaan staan, die liep vlak langs de bakken waar de eigen drank in kon dus die ook meteen weg gezet, al snel kwam ik langs het tafeltje met alle bekenden en ook John weer hallo gezegd. Het nummer was snel binnen en nu iedereen rustig hallo kunnen zeggen, Petra, Erik, Gerard, Hans, Tiny, John, Ans, Maurice, Gert, KiItty en ook even Julie de hand geschud. De bak met pepernoten nog even aangevallen, we (denk meer dat ik het was)  zaten er nog over te denken de hele bak mee te nemen voor onderweg. Daarna tassen weggebracht, ook helemaal goed en snel geregeld, door naar de start. We hadden een leuk groepje lopers in het rood en hier kwamen Ruud en Martin ook erbij.

Martin en ik op een km of vier- foto van

Om tien uur mochten we weg en liep gezellig met Martin op, na 3km gingen de 21 en 30km rechtdoor en werd het een stuk rustiger om te lopen. We liepen heerlijk door het bos en over de heide, een schitterend parcours. Er stond wel veel wind maar de eerste tijd hadden we deze voornamelijk mee. De drinkposten waren ook goed geregeld en mijn fles snel gevonden. Zo liepen we samen lekker verder zigzaggend door het bos en heide. In het bos viel de wind ook wel tegen maar soms was deze even heel venijnig als we bij een open plek kwamen. We gingen klaphekjes door, houtenbalkjes brugjes over, langs vennetjes en wilde grazers. Op een 35km kregen we de wind pal tegen en ging Martin wat rustiger aan doen en ben ik alleen verder gegaan. Wat een wind stond er en was blij toen we de heide af mochten. Daar kwam ik nog de EHBO quad tegen, die staken hun duim op en ik knikte blij ‘gaat nog super’ en weer verder. We moesten de snelweg oversteken dus viaduct omhoog en aan de andere kant weer naar beneden en toen het bordje nog 3km!! voor alle afstanden. Nog even wat op-en-neer door het bos en daar hoorde ik de speaker al. Klein stukje verhard en werd super binnen gehaald door boven genoemden, bochtje links en daar hoorde ik al een fluit en stond Arnold bij de finish, samen nog even naar het bochtje gelopen en toen een heerlijke douche (had een aardig stukje zandverplaatst naar in mijn schoenen). Wat een geweldige marathon, schitterend parcours, verzorging super en heel erg gezellig. En dat allemaal voor Niks, maar zonder vrijwilligers hadden we echt Niks. Grote dank aan alle gezellige vrijwilligers, geweldig goed georganiseerd.

Advertenties
15 reacties
 1. Blijft idd een bijzondere marathon, helemaal voor Niks. Mooie omgeving om 42,195KM door heen te gaan. Leuk om dat ook zo te combineren met een MTB voor Arnold. Weer een mooie marathon op je lijst erbij

 2. Rob zei:

  Kilometer vretertje!!

 3. Navigatie, jep ok miste de afslag Venlo en toen mocht ik de parkeerplts niet op rondjes rijden, maar optijd om nog even te Zwaaien, 100% mee eens Mooiste Marathon van Nederland, Proficiat met nr 27?

 4. Leuk je weer eens te zien te hebben. Wat een supergave omgeving is het daar toch om te lopen hè.

 5. ruud zei:

  Leuke foto bovenaan je blog…..
  Maar, mooie loop he; prachtige omgeving; echt genieten.
  En ook deze keer ging het je weer gemakkelijk af, ondanks de wind en het extra gewicht aan zand in je schoenen….

 6. Julie zei:

  Hoi Claudia! Leuk je in ’t echt ontmoet te hebben. Een hele dikke proficiat met je marathon, een knalprestatie op zo’n moeilijk parcours in zo’n zware omstandigheden. Haha, jij vond die pepernoten lekker? Je had gerust ons bakje mogen hebben. Wij – aan ons Belgentafeltje – vonden er niet veel aan 😉

 7. Fred zei:

  Ik hoor hier zoveel enthousiaste reacties over, misschien iets om op mijn verlanglijstje te zetten… Je hebt wel al heel wat marathons achter de hielen, proficiat, weer eentje erbij!

 8. Was leuk je weer even te zien. Het was zeker een hele mooie marathon. Na de start was je al snel uit het zicht. Je liep zo makkelijk van ons weg er was geen houden aan.

 9. Rich@rd zei:

  Is een pracht voor niks loop marathon hé, ik ben in 2009 na het 3 km punt waarschijnlijk rechtdoor gegaan en ging voor een PR. En jij liep op die dag de Zuiderzeemarathon met een pracht resultaat. Maar ook deze keer heb je het weer top gedaan, geniet ervan.
  Liefs,
  Richard

 10. Het was een mooie dag met een mooie marathon en mooie mensen…. Leuk je weer gezien te hebben. Jammer dat je te snel ging voor de rode trein 🙂

 11. John zei:

  Jullie waren helaas wel snel weer vertrokken. Zo heb je weer een marathon gelopen die nu al in de agenda van 2013 genoteerd staat.
  ‘T was een mooie dag, en dat helemaal voor niks. Leuk elkaar weer gedag gezegd te hebben 😉

 12. hjabos zei:

  Een leuke marathon in een hele mooie omgeving en dat ook nog voor niks. Het lijkt mij echt genieten door het natuurgebied. Leuke foto’s.

 13. Ronald zei:

  Leuke marathon in mooie omgeving. Helaas heb ik ‘m nog nooit gelopen. Mss komt het er ooit nog eens van wanneer lange afstanden weer lukken. Loop ze!

 14. Pascal Pulles zei:

  Hey Claudia leuk verhaal, ik ga het dan ook maar eens proberen dit jaar, maar dan wel de “HALUVUH” Marathon, word mijn 1ste,,,,,,,maarja ik heb er in ieder geval al zin in, ik ga gewoon lekker genieten en we zien wel Groetjes Pascal

 15. Wat prachtige omgeving toch om te lopen hè! Je zou eigenlijk nooit anders willen doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: