Trail by the Sea 2013

De 2de editie van Trail by the Sea is 4km langer en een heel stuk zwaarder, liepen we vorig jaar nog door Renesse heen nu hebben we weinig verhard gezien. Maar wat was het weer mooi, helemaal met dat laagje sneeuw. Het was ’s morgens even denken wat aan te trekken. Er stond een koude noordenwind en deze hadden we eerst mee en het laatste gedeelte pal tegen. We waren mooi op tijd bij strandpark de Zeeuwse Stranden, binnen was het al gezellig druk. Even Paula hallo gezegd, startnummer en shirt gehaald. Een plekje gezocht en koffie gepakt met een stroopwafel, al snel meer bekenden gespot Hans, Richard, Coq, Gerard en Ingrid. Daar kreeg ik nog een heel leuk shirt van en samen op zoek naar Mildred om nu toch eindelijk eens kennis te maken. Daarna werd omgeroepen om naar buiten te gaan, dus eerst nog even snel naar de wc. Arnold ging lekker mtben en liep mee naar de start. Nog even wat foto’s gemaakt door Gerard en toen konden we starten. Op strand was het even zoeken naar hard zand maar met windje in de rug liep het heerlijk. Bij de eerste strand afgang liep een klein hondje, verbaasd om zich heen te kijken en ook ik zag geen baasje. Wat nu, toch doorgelopen (met moeite) en al snel liep Paula mij achterop en bedachten we dat de EHBO wel achter eigenaar aan zou gaan. Gelukkig was het hondje er niet meer toen we er een paar uur later weer liepen.

856553_476544412400764_181093116_o

Foto van Peter Mooij 

Al kletsend de km’s door de duinen gelopen en de smalle paadjes. Daarna volgde nog een stuk strand, steile beklimming en de Meeuwise duinen in. Een geweldig stuk natuur met schitterende vergezichten. Hier ging het ook omhoog en weer omlaag en dat allemaal met mul zand. Ondertussen al lkr warm gelopen en konden de handschoenen uit (had twee paar aan, het eerste was al heel snel uitgegaan). Klaphekje door en vorig jaar gingen we links en nu rechts het bos van Westerschouwen in. Daar stond Jacqueline en man, camera was net opgeborgen maar kreeg een heerlijke knuffel en met de opmerking Hans loopt net voor je weer verder gegaan. Wist wat hij aan had en na de super verzorgpost op 15km zag ik hem ineens lopen. Het leek me gezellig samen verder te gaan, dus stapje erbij. Dit was een heel mooi stuk met steile stukken en diepe dalen. Veel bochtjes werk en zo kon ik bij hem komen. Daarna zagen we al snel Jacqueline weer en dat leverde deze leuke foto op met sneeuwvlokjes en al.

op 22km

Foto van @Curlyisrunning

Weer de goed verzorgde post, daar even mijn flesjes weer gevuld en Hans weer achterna. Samen op en handen en voeten omhoog en rustig aan omlaag. We waren inmiddels over de helft en op de weg terug dus de wind tegen. Jas weer dicht, buff om mijn oren en handschoenen weer aan. Er kwamen nog wat duinen en daar kon je de wind al goed voelen, stukje bos en weer het strand op en af, volgens nog een stuk door de duinen waar je links en rechts kon kiezen, uit ervaring bij de rechterkant hield je geen droge voeten, dat was even koud maar je liep ze snel genoeg weer warm. Dacht bij mezelf dit heb ik al een keer gedaan dit jaar en was er eigenlijk wel klaar mee. Hoewel het door de ijsregen/sneeuw nog kouder was als die nacht in januari. Nog een laatste post, trap op, trap af en het laatste stuk strand, iedereen bleef hoog lopen ondanks het mulle zand. Had ondertussen steenkoude handen en kon alleen aan de finish denken en dat Arnold daar zou staan om mijn handen te warmen. Van afstand stond hij al te zwaaien en was super om m te zien. Kreeg een mooie medaille en een gouden deken.

IMG_20130225_092637

Arnold nam mijn handschoenen over en onder de deken werden mijn vingers snel warm. Had niet op de klok gekeken maar zag later dat ik er 3.59.20 over heb gedaan. Na een heerlijke douche was ik weer lkr warm en daar kwam ik Don ook nog even tegen. Hij was uitgestapt voor het laatste stukje strand jammer genoeg. Is altijd leuk om even te kletsen. Nog wat gegeten, Richard kwam ook net binnen en er even bij zitten. En daarna heerlijk na huis gereden. De 1ste editie was mooi maar deze was nog mooier, zwaarder en gezelliger. De organisatie heeft er een geweldig evenement van gemaakt. Onwijs gezellig met het shantykoor in het clubhuis bijkomen. De vrijwilligers onderweg, zullen het heel koud gehad hebben, maar hadden alle tijd voor een gezellig praatje met iedereen. Wat dan weer jammer is, is de rotzooi onderweg die door de lopers achter wordt gelaten. Je loopt door een heel mooi stukje natuur en dan gooi je flesjes of zakjes toch gewoon even weg. Kwam midden in de duinen een flesje tegen en een prullenbak op nog geen vijf meter afstand dus maar even weggegooid. Maar mijn mond viel open van een loper op het strand die zijn belt afdeed en weg gooide, ik raapte nog netjes een flesje voor hem op maar hij hoefde m niet meer. Misschien dat hij de belt later nog is wezen ophalen!?

Jacqueline en Peter dank jullie wel voor de foto’s.

Advertenties
9 reacties
 1. Dat vind ik nou echt prutsers die zo maar van alles dumpen. Gelukkig zijn het vaak uitzonderingen maar toch!

 2. Het was mijn 1e keer Trail by the Sea. Wat een mooie trail. De omstandigheden maakte het nog mooier. Wat was jij snel uit het zicht. Top gelopen en een hele mooie eindtijd.

 3. Het was zeker weer gezellig zwaar en koud die belt lag er nog toen ik daar voorbij kwam, maar goed heb onderweg wel n jonge gast gezien met onder zijn armen n tien tal flesjes die hij aan het verzamelen was, dus ja en ja binnen de 4uur super gelopen dus helemaal Top.

 4. ines zei:

  Gaaf verslag weer. Tja hier ben ik al geweest dit jaar…..:-) Hoe herkenbaar. Topprestatie! lfs ines

 5. Rich@rd zei:

  Super gelopen hoor, nou deze hebben we nog niet de trialbeerin. Heb een paar plaatjes gezien van jou maar overal zie ik er een glimlach op. Maakt jou ook niks meer uit wat voor weer het is, je gaat tekeer.
  Liefs,
  Rich

 6. Ruud zei:

  Knappe prestatie heb je er weer neergezet; je blijft gewoon lekker doorstomen. Dat is maar goed ook, doorstomen, want het was echt wel koud hè. En lekker zwaar….
  Zaterdag maar weer op naar een volgend avontuur….

 7. Hoi Kanjer….. En toen liep ze langzaam maar zeker weg, hans zakte steeds verder in het zand.. Haha. Mooi verhaal. Herkenbaar. Op die camping of zo had ik je nog een keer in het oog. Daarna niet meer 😦

 8. Een mooie prestatie, zwaar en toch kunnen genieten onderweg. Leuk verslagje om te lezen.

 9. John zei:

  Van marathonloopster naar trailer…je kan alles.
  Niet mijn ding en waarschijnlijk zijn we elkaar daardoor al even niet meer tegengekomen 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: