Galgenbergmarathon 2 maart 2013

Al kletsend 42.2 km afleggen in goed gezelschap met goede verzorgingsposten, dat kan bij de Galgenbergmarathon. Vorig jaar voor het eerst mee gelopen en is gewoon een feestje. Zaterdagochtend vroeg vertrokken en eerst even Ruud opgehaald, kom er langs en is alvast een gezellig begin. Ditmaal wel de snelle route genomen en zo waren we mooi op tijd voor de koffie met muffins. Residence Rhenen was dit jaar ook het beginpunt en de open haard was al aan voor de binnenkomst. Binnen al een boel bekenden, Jannet, Henk, Willem, Edwin, Ingrid en Rinus. Er werd weer in vier groepen gestart en mocht dit jaar in groep 2 starten, Ruud in 3 en Ingrid 4, dus we waren goed verdeeld.SONY DSC

Na kleine uitleg en een groepsfoto kon groep 4 vertrekken en moesten wij even wachten. Na rondje over parkeerterrein mochten ook wij het bos in. Groep 2 was gezellig en er werd aan alle kanten druk gekletst en tussendoor hoorde je weer tak!, wortel!, pas op!, links!, rechts!, daar ergens heen!, fotograaf! En zo werd het een gezellig rondje. Had Edwin vorige week op het strand in Zeeland kort gesproken maar dit keer konden we wat langer kletsen (was haast jammer dat het maar 42 was, alleen vonden onze benen dat wel best). De route was weer een mooie en genoeg bekende stukjes onderweg van de UHT.

SONY DSC

Bij de posten was genoeg te drinken/eten en alle tijd voor een praatje. En bij de derde post haalden we groep 4 bij. Het was goed loopweer en ging lekker tot de trap, na 240 treden was bij mij ook wel het mooie eraf maar daarna was het nog even een stukje door Rhenen, de laatste verzorgingspost (met paaseitje) en konden we aan de laatste 5km beginnen. En na 4.42 uur waren ook wij binnen waar een heerlijk kopje soep op ons wachtte. De open haard was al snel ingenomen door de dames van de verzorgingsposten die hadden het toch wel aardig koud gehad. Niet lang daarna kwam ook Ruud binnen en na wat droogs aangedaan te hebben weer in de auto naar huis. Blijft een leuke marathon zo, goed verzorgd en gezellig om het in groepen te lopen.

SONY DSC

Advertenties
8 reacties
 1. ruud zei:

  Was weer een heel mooie loop, geweldig toch dit soort loopjes!
  Het lijkt er wel op op die foto dat je een klein beetje vermoeid was op die trap….
  Bedankt voor de lift, het was weer gezellig en tot volgende keer

 2. Klinkt toch wel alsof ik die volgend jaar niet moet gaan missen!
  En hop, dat was weer een marathon voor je. Lekker bezig! 🙂

 3. Is er eentje die ik moet onthouden.Volgend jaar een kijken of ik mee kan doen.

 4. Goed gelopen, het lijkt mij schitterend om een keer deel te nemen aan zo’n marathon.

 5. Rich@rd zei:

  Hoe jij al kletsend 42.2 km met gemak kan volbrengen. Ik word er altijd stil van 😉
  Top gedaan en dat één week na de ontberingen tijdens Trail by the Sea.
  Liefs.

 6. John zei:

  Hoppa!! Ben ik een poosje niet op je blog geweest, lees ik vervolgens over de ene na de andere mooie ultra/marathon. En dat ook nog redelijk kort achter elkaar.
  Ik hou het wel bij een stukje UHT 😉

 7. Je was er al weer snel bij een week na the trail in zeeland. Weer sterk gelopen van je.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: