Zwolse Marathon 6 oktober 2013

Met een dosis gezonde spanning naar Zwolle afgereisd voor mijn 30ste marathon alweer en je zou denken dat je ondertussen niet meer zenuwachtig hoeft te zijn, maar helaas de spanningen waren afgelopen week weer opgelopen. Man ging mee naar Zwolle dus kon er lekker naast zitten in de auto en na een kleine omleiding waren we op tijd in Zwolle om nog even mijn flesjes af te geven en gezellig een bakkie te doen. Het was al lekker druk in Hotel Lumen en al snel zag ik Jet die de 4.15 groep ging pacen. Man ging lekker fietsen dus dag gezegd en mijn tas weggebracht, daar liep ik Robert tegen het lijf die (op mijn voorstel) hier in Zwolle zijn eerste marathon ging lopen. Samen naar het startvak gewandeld en het zonnetje begon al lekker te schijnen. Daar nog even met Jet geknuffeld en succes gewenst. Vervolgens de pacers  van 3.45 opgezocht en daar zag Rutger mij ook (althans mijn blauwe nagels) even kennis gemaakt en we mochten al snel starten. Buiten het stadion stond man nog even te zwaaien en via Stadshagen liepen we door ’s Heerenbroek, ondertussen liepen Rutger en ik al voor de pacers (was wat rustiger) en had Dick zich ook bij ons aangesloten.

Foto van Kees de LoperVlak na de nieuwe IJsselbrug – foto van Keesdeloper

Dick had veel fans onderweg en zo wisten we steeds dat hij er weer achter liep. Al kletsend kwam de IJsselbrug van Kampen in zicht en hadden we het erover dat Kees hier nog wel eens kon staan. Ondanks dat we nooit leuk op de foto staan zijn deze toch wel erg leuk en waren wij erg enthousiast om Kees te zien staan. Vandaar ging het parcours weer richting Zwolle. Na een km of 22 gaf Rutger aan een stapje langzamer te lopen en ging ik verder met Dick. Het was heerlijk lopen op de dijk en gezellig zo met de estafette lopers. Bij een 30 km gaf ook Dick aan wat langzamer te willen lopen, zelf had ik gehoord dat ik 2de dame liep (dat bleek 3de te zijn) dus wilde wel door gaan.

Tussen Zalk en Kampen

Op de dijk tussen Zalk en Hattem – foto van Eric Beatse

Bij Hattem stond Kees weer en na een high five de brug op, wat een ding toch maar bovenaan werden we enthousiast begroet door een groep trommelaars en daarna begon het genieten weer. Lekker naar beneden lopend, langs de Bierton, mijn oude huis rechts, linksaf het tunneltje onderdoor naar de stad. Daar tussen de fietsers door naar de Sassenpoort waar nog een laatste drinkpost stond. Nog twee km, het kerkbrugje over en toen zag ik nummer 4 (de roze startnummers vielen goed op) aankomen. Philosofenallee redde ik nog maar op de Vondelkade was ze me voorbij, wat ging ze nog hard (beter verdeeld) heb nog poging gedaan maar nee, de Passiebloem kwam in zicht, tunneltje en over het parkeerterrein het stadion weer in. En wat was ik blij toen ik mijn tijd zag 3.36.19 dat was al even geleden dat ik dat gelopen had en het ging heerlijk. Kreeg de felicitaties en een mooie medaille. Bij de massage kwam ik Rutger nog tegen en die had hem ook binnen de 4 uur gelopen. Even lekker mijn bovenbenen laten doen en ook Robert kwam binnen en had vier-en-half uur over zijn eerste marathon gedaan, zwaar maar wel ontzettend mooi. En voor herhaling vatbaar en dat is Zwolle zeker. Helemaal met de estafette lopers die zorgen dat er nog wat publiek langs de kant staan. Een goed georganiseerde marathon en enorm gezellig.

Advertenties
9 reacties
 1. Een marathon lopen in een prachtige omgeving en ook nog schitterend weer. Als ik de foto’s zie dan heb ik spijt dat ik niet van de partij was. Proficiat met jou gelopen tijd, een hele mooie prestatie.

 2. Sjeeej! Wat een lol heb ik om jou / jullie gehad. Leuk je elke keer te zien. Ik heb me prima vermaakt. En de lady kan het nog best. Mooie tijd hoor. Proficiat!

  • Claudia zei:

   Graag gedaan (lol bezorgd) was weer zo leuk daar te lopen en jou ook nog te zien. Zelf ook erg blij met tijd, thx. En dankjewel voor de gave foto’s. Tot volgend keertje.

 3. Nesrine (@RunNes) zei:

  Mooie tijd Claudia. Het was een top loop weer! Gefeliciteerd!

 4. John zei:

  Gefeliciteerd met je 30ste én hele nette tijd. Grappig dat ik een dag eerder mijn 15e liep.
  Op de foto’s is goed te zien dat je weer genoten hebt.
  Zien we elkaar dit jaar weer op Terschelling?

  • Claudia zei:

   Dankjewel John, nee loop week eerder de Beartrail in Voeren. Jij heel veel plezier op Terschelling.

 5. Daniel zei:

  Hele mooie tijd! Leuk om je onderweg voor bij te zien stuiven. Wilde wel aanhaken maar dat tempo leek me niet slim voor mijn debuut 😉 Volgende keer.

 6. ruud zei:

  Kijk, daar is zo maar weer eens een blogje verschenen; leuk!
  Heb je weer netjes hard gelopen daar in je hometown; knappe prestatie en gefeliciteerd met nr. 30!
  En heel veel loopplezier op het berenspoor (beartrail, dus)
  greetz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: